Ett historiskt samarbete mellan golfklubbarna runt Siljan

Under hösten 2016 samlades golfklubbarna runt Siljan för ett gemensamt möte för att se om vi kunde hitta former för ett närmare samarbete. Här finns fem härliga golfbanor med möjlighet till en aktiv och omväxlande semester. En stor möjlighet för golfare att på ett enkelt sätt kunna spela golf inom ett nära område, högt eller lågt handicap spelar ingen roll, det finns en stor variation med många möjligheter.

Klubbarna var överens om att dels skapa fler möjligheter för våra medlemmar, genom ett närmare samarbete och dels genom att erbjuda möjligheter för våra besökare att komma till Siljansbygden för att spela golf. Samarbetet syftar till att få fler att upptäcka möjligheten till Golf Runt Siljan, där vi kan erbjuda både golf, boende och en stor bredd av aktiviter runt hela Siljan.

”Efterfrågan har funnits några år och äntligen kan vi nu erbjuda rabatterad greenfee till de besökande som vill spela två eller fler banor runt Siljan.” –  Säger Lars Axelsson ordförande i Mora GK.

Samarbetet innebär också att samtliga fullvärdiga medlemmar i dessa fem klubbar erbjuds möjligheten att spela på varandras banor för endast 100kr/runda (juniorer 20kr/rundan) samtliga dagar efter kl 13.00.

”I ett vidare perspektiv har vi även inlett ett samarbete mellan klubbarna för att främja våra juniorverksamheter där vår förhoppning är att kunna erbjuda en bättre produkt och ett utbyte mellan klubbarna med bland annat gemensamma läger.”
– säger Benny Nyström ordförande i Rättviks GK.

Samarbetet mellan Siljansklubbarna har sedan utvecklats med åren under det gemensamma namnet Golf Runt Siljan och fortsätter att storsatsar tillsammans. Man har bildat en ekonomisk förening med namnet Golf Runt Siljan men målsättningen att öka antal spelande gäster på de fem vackra banorna runt Siljan. Vidare anordnar klubbarna i samverkan tävlingen Golf Runt Siljan Tour – en partävling med olika spelformer med början i Rättvik, fortsättning i Leksand, Mora, Tällberg och med final i Rättvik.

Ordf. Golf Runt Siljan 5